Ne vienas, kuris turi šaldiklį, gali pasakyti, kas tai be galo naudingas ir daugeliu atžvilgiu nuostabus bei nepamainomas prietaisas, juk užšaldyti galima praktiškai viską: uogas, vaisius, mėsą, daržoves, žuvį, duonos tešlą ir t.t., o svarbiausia, kad šaldydami jūs taupote savo laiką bei pinigus. Taigi, natūraliai kyla klausimas, kaip išsirinkti šaldiklį iš tokio plataus asortimento ir ką atkreipti dėmesį, kad vėliau šaldiklių taisymas Panevėžyje ar kituose miestuose netaptų jūsų galvos skausmu. Į ką būtina atkreipti dėmesį? Prieš pirkdami šaldiklį, gerai pagalvokite, kur planuojate jį statyti, kiek galite jam skirti vietos – tuomet bus žymiai lengviau nuspręsti, kokio dydžio šaldiklio jums reikės. Tinkama šaldiklio vieta labai svarbi: šiltuoju metų laiku šaldikliui puikiai…
Reikia naujos keptuvės? Kaip išsirinkti?
Nei profesionalus virtuvės šefas, nei paprasta namų šeimininke virtuvėje neišsiverčia be keptuvės, todėl labai svarbu įsigyti aukštos kokybės keptuvę ir žinoti, kaip tinkamai ją prižiūrėti. Tik tada naujas pirkinys tarnaus ilgai, o maisto gaminimas taps malonia veikla. Štai ką reikia žinoti prieš leidžiantis į naujos keptuvės paieškas. Lietuvaitės labai mėgsta teflonines keptuves ir visai ne veltui, juk tokiose keptuvėse gaminamas maistas neprisvyla, reikia mažiau riebalų, jos universalios, nes vienoje keptuvėje galima kepti ir mėsą, ir žuvį, ir daržoves ar kitus patiekalus. Renkantis tefloninę keptuvę, daugiausiai dėmesio reiktų skirti jos dugnui. Itin aukštos kokybės keptuvės turi lygų ir gana storą dugną, kuris karštį paskirto tolygiai ir maistas, gaminamas tokioje keptuvėje, kepa…
Sporto papildai internetu
Norintys pradėti užsiimti aktyvia fizine veikla turėtų pagalvoti apie įvairių papildų įsigijimą, nes nemažai pradedančiųjų sportininkų daro didžiulę klaidą neaprūpindami organizmo būtinosiomis medžiagomis. Sportuojant tenka subalansuoti mitybą, jog kūnas gautų reikalingų vitaminų bei energetinės vertės. Kalbant apie papildų pirkimą, reikėtų žinoti, kad tiek vitaminai, tiek kreatinas, tiek amino rūgštys gali būti perkami internetu arba specialiose parduotuvėse. Aktyvaus sporto metu šių papildų jums būtinai reikės, jeigu norėsite išvengti pinigų švaistymo maisto produktų pirkimo metu. Papildus galite pirkti internetu, o tokiose vietose labiausiai ir yra rekomenduojama dairytis į reikiamus produktus. Iš geriausių el. parduotuvių jūs galite įsigyti visą reikalingą papildų komplektą, kurį pasiūlyti gali patys pardavėjai. Aiškiau kalbant, internetu galite užsisakyti būtent…
Šuns kailis išduoda mitybos trūkumus
Jei tavo plaukai pamažu pradeda pleiskanoti, slinkti, praranda purumą ir žvilgesį – reiškia organizmui trūksta mineralų ir vitaminų arba tai ligos pasekmė. Mūsų išvaizda atspindi mūsų sveikatą. Lygiai tas pats ir su naminiais gyvūnais, pavyzdžiui, šunimis– jų kailis parodo kokia jų sveikata. Subalansuota mityba, kokybiškas ir šviežias maistas šunims, kuriame gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų, fizinis aktyvumas ir dėmesys užtikrina gerą šuns sveikatą, o tuo pačiu ir kailio žvilgesį. O ką daryti jei šunį „užpuola“ niežulys, pleiskanos, pradeda slinkti kailis bei prasideda odos uždegimas? Kailio šampūno pakeitimas iš principo neišspręs tokios problemos, kadangi kailio grožis nėra tik kosmetinis reikalas. Jis priklauso nuo šuns mitybos. Jei šuniui prasideda problemos su kailiu,…
Žemės ūkis Lietuvoje
Lietuvoje – žemės ūkio kraštas. Kad ir kaip galvotume, jog šalies pramonė turi priklausyti nuo pažangių technologijų gamybos ar kūrimo, vis tik visas pamatas išlieka žemės ūkyje. Valgyti reikia visiems. Juolab, kad ūkininkavimui turime išties geras sąlygas. Daug pigios žemės, tikrai pakankamai šilta klimatą, pigios, nors kartais ir pasyvios darbo jėgos. Ir rimtesni, daug ir protingai dirbantys ūkininkai tikrai nesiskundžia nei darbu, nei uždarbiu. Taigi ūkininkavimas neatsiejama mūsų, lietuvių, gerovės dalis. Nuo senų laikų Lietuvoje vis kas nors auginama. Žinoma, populiariausia buvo įvairūs javai. Duona – vienas pagrindinių maisto produktų, neskaitant mėsos. Kiek vėliau, prieš kelis šimtus metų į Lietuvą atkeliavo ir bulvės, sunkiai, bet visgi gana greit išpopuliarėjusios ir…
Krosnys – jų ištakos ir paskirtis
Šiandien, išdirgus žodį „šildymas“, pirmos mintys, kurios ateina į galvą, dažniausiai būna susijusios su nemažomis šildymo kainomis ir centriniu šildymu. Visgi, yra gerokai daugiau šilumos alternatyvų, viena jų – krosnys. Tiesa, negalima teigti, kad tai novatoriška šildymo alternatyva. Krosnys buvo populiarios iki XX a. vidurio, vėliau jų populiarumas priblėso, kai jas pakeitė centralizuota šildymo sistema, tačiau viskas gyvenime sukasi ratu, todėl ieškant ekonomiškesnių, autonominių šildymo būdų, visi atsisukame į tai kas sena ir nepelnytai pamiršta. Pirmosios krosnys – duobė žemėje Archeologai teigia, kad pirmosios krosnys atsirado dar akmens amžiuje, tiesa, jos tada ne iš tolo nepriminė mūsų senolių molinių krosnių. Tai buvo lauke iš akmenų sukrautos arba į žemę įleistos…
Pievagrybiai – nuostabūs grybai ant Jūsų stalo
Kiekvieną rudenį šimtai grybautojų keliauja į Lietuvos miškus. Vieni juos renka sau, kiti – kad galėtų prekiauti turguje. Grybai – tai nuostabus ingredientas, pagardinantis daugybę patiekalų. Grybai dedami į lietinius blynus, cepelinus, taip pat iš jų gaminami labai skanūs padažai įvairiausiems patiekalams. Savo chemine sudėtimi grybai yra labai artimi mėsai bei žuviai. Taip pat gausu ir aminorūgščių: tirozino, arginino ir lecitino, neleidžiančio kauptis cholesteroliui. Vieni populiariausių grybų – pievagrybiai. Svarbią vietą pastarieji užima daugybėje picų receptų, taip pat įvairiuose troškiniuose, padažuose, garnyruose. Taip pat pievagrybiai gerina regėjimą bei mažina auksinio stafilokoko augimą, mažina cukraus kiekį kraujyje. Šie grybai kai kurių maistinių medžiagų gausa netgi lenkia kai kuriuos vaisius bei daržoves,…
Ar taupysime per Kalėdas?
Kalėdos tai ne tik džiaugsmo, ramybės ir atsipalaidavimo metas, bet tuo pačiu tai ir išlaidų laikotarpis, per kurį yra išleidžiama daugiausia šeimos santaupų. Šiais laikais materialinės dovanos ima viršų ir to pakeisti nėra įmanoma, todėl dovanoms teks paaukoti nemažą dalį pinigėlių. Tačiau yra ir kita medalio pusė – kalėdinis stalas, ant kurio puikuosis daugybė kalėdinių patiekalų. Kad paruošti šiuos patiekalus, teks tikrai paploninti savo piniginę, tačiau per šventes juk norisi pavalgyti, o gal ir šiek tiek išgerti su visa susirinkusia didžiule šeima. Tačiau, kad kalėdiniai patiekalai neatrodytų skurdžiai, visada galima bandyti taupyti ir bandyti pasiruošti būtent tai ko geidžia Jūsų ir aplinkinių širdis. Šioje vietoje svarbiausias tampa jūsų planavimas. Žinoma,…
Australai per Kalėdas valgo kiaulieną
Artėja Kalėdos, turbūt didžiausia šeimos šventė Lietuvoje. Šios šventės ypatingai laukia vaikai, tačiau suaugusiems tai tarsi tampa ir mažytis galvos skausmas. Praėjus visiems dovanų pirkimams lieka paskutinis didžiulis galvos skausmas – ką patiekti ant savo Kalėdų stalo. Lietuvoje šeimos dėl praeities įpročių ir tradicijų per Kalėdas įprastai pasirenka žuvies patiekalus, karaliauja silkė. Tačiau, štai Australai renkasi kiaulieną, kuri mums tuo metu atrodo nepriimtina ir jiems dėl to galvos visiškai neskauda. Jiems įvairūs kiaulienos patiekalai yra visiškai įprasti kalėdiniai patiekalai ir jie juos valgo kaip išprotėję. Nors kalėdiniai patiekalai ir kainuoja nemažai nervų ir pinigų, tačiau džiaugsmo jie suteikia ateityje, kai jau visa šeima sėdi prie stalo ir tas kuris paruošė…
Vokiečių virtuvė žavi skaniais ir natūraliais gaminiais
Vokiečių virtuvė gan įprasta mūsų lietuviškam skrandžiui. Joje gausu sočių mėsos, bulvių patiekalų, o visa tai užliejama gardžiu vokišku alumi, kuris niekuo nenusileidžia visuomet puikiai įvertinamam lietuviškam alui. Tačiau vokiečiai žavi ne tik sočiu maistu, bet ir natūraliais produktais. Nustebtumėte koks jų užkandžių padėklas ir gausa. Vokiečių virtuvės restorano Vilniuje savininkė pasakoja, jog Vokietija garsėja ne tik savo bavariškom dešrelėm, bet ir nuostabiais vokiškais Brezel riestainiais. Anot istorijos, šis skanėstas buvo sugalvotas ir iškeptas Vokietijos vienuolių dar 6 amžiuje, riestainiai taip sparčiai populiarėjo, kad vėliau net tapo Vokietijos kepėjų gildijos logotipu. Šių riestainių vardu pavadintas ir vienas didžiausių Vokietijos festivalių – Brezelfest, kuris rengiamas kiekviena vasarą, nuo 1910 m. Jau…