keptuvės

Reikia naujos keptuvės? Kaip išsirinkti?

keptuvėsNei profesionalus virtuvės šefas, nei paprasta namų šeimininke virtuvėje neišsiverčia be keptuvės, todėl labai svarbu įsigyti aukštos kokybės keptuvę ir žinoti, kaip tinkamai ją prižiūrėti. Tik tada naujas pirkinys tarnaus ilgai, o maisto gaminimas taps malonia veikla. Štai ką reikia žinoti prieš leidžiantis į naujos keptuvės paieškas.

Lietuvaitės labai mėgsta teflonines keptuves ir visai ne veltui, juk tokiose keptuvėse gaminamas maistas neprisvyla, reikia mažiau riebalų, jos universalios, nes vienoje keptuvėje galima kepti ir mėsą, ir žuvį, ir daržoves ar kitus patiekalus. Renkantis tefloninę keptuvę, daugiausiai dėmesio reiktų skirti jos dugnui. Itin aukštos kokybės keptuvės turi lygų ir gana storą dugną, kuris karštį paskirto tolygiai ir maistas, gaminamas tokioje keptuvėje, kepa vienodai. Kita vertus, tefloninės keptuvės priežiūra nėra pati lengviausia: jos negalima šveisti aštriomis kempinėlėmis, maisto vartyti metalinėmis mentelėmis ar įkaitusios keptuvės kišti po vandens srove. Pažeidus teflono paviršių, keptuvės naudoti nebegalima, nes ji išskiria kenksmingas medžiagas.

Visiška priešingybė – akmens masės keptuvės. Jos pasižymi itin aukštu atsparumo lygiu, nebijo įbrėžimų ar kitų techninių pažeidimų. Tai ilgaamžis pirkinys, kuris dažnai yra perduodamas iš kartos į kartą.  Akmens masės keptuvės gaminamos iš marmuro masės, todėl sukaupia išties daug energijos, kuri yra efektyviau panaudojama, ruošiant maistą. Nereiktų baimintis ir nemalonių staigmenų virtuvėje, nes akmens masės keptuvėse maistas nesvyla, nelimpa prie dugno, išlaiko maistines produktų savybes, o svarbiausia, kad yra lengvai prižiūrimos – pakanka keptuvę pakišti po tekančio vandens srove, kad ji vėl tviskėtų švara.

Stiklo keramikos keptuvės – puikus pasirinkimas alergiškiems ir jautriems žmonėms, nes jose nėra chromo ir nikelio, gaminant maistą, neišsiskiria jokios kenksmingos medžiagos, maistas išlaiko savo skonines savybes. Tokioms keptuvėms nereikia jokių riebalų, maistas gali keti savose sultyse ir neprisvilti. Stiklo keramikos keptuves būtina plauti rankomis, ir naudoti tik švelnias šluostes.

Perkant keptuvę, reiktų nepamiršti pagalvoti, ką ketinate joje gaminti: jei mėgstate troškinius, rinkitės keptuvę aukštesniais kraštais ir su dangčiu, blynų mėgėjams yra sukurtos specialios keptuvės, tačiau jei esate taupus žmogus, visada galite rinktis ir tradicinę keptuvę su vidurinio aukščio kraštais, joje nesunkiai iškepsite ir blynus, ir žuvį, ir mėsos kepsnį.

Panašūs straipsniai:
 
MELITTA E950-101 Solo kavos aparatas juodas
 
ECAM22.110B DeLonghi Espresso kavos virimo aparatas
 
Siemens SN636X03ME įmontuojama indaplovė
 
E-TWOW S2 Booster V elektrinis paspirtukas White
Facebook Twitter

About rasytojas