Maistas

Vokiečių virtuvė žavi skaniais ir natūraliais gaminiais

Vokiečių virtuvė gan įprasta mūsų lietuviškam skrandžiui. Joje gausu sočių mėsos, bulvių patiekalų, o visa tai užliejama gardžiu vokišku alumi, kuris niekuo nenusileidžia visuomet puikiai įvertinamam lietuviškam alui. Tačiau vokiečiai žavi ne tik sočiu maistu, bet ir natūraliais produktais. Nustebtumėte koks jų užkandžių padėklas ir gausa.

Vokiečių virtuvės restorano Vilniuje savininkė pasakoja, jog Vokietija garsėja ne tik savo bavariškom dešrelėm, bet ir nuostabiais vokiškais Brezel riestainiais. Anot istorijos, šis skanėstas buvo sugalvotas ir iškeptas Vokietijos vienuolių dar 6 amžiuje, riestainiai taip sparčiai populiarėjo, kad vėliau net tapo Vokietijos kepėjų gildijos logotipu. Šių riestainių vardu pavadintas ir vienas didžiausių Vokietijos festivalių – Brezelfest, kuris rengiamas kiekviena vasarą, nuo 1910 m.

Jau nuo lapkričio pabaigos šių tradicinių ir vokiškų riestainių galima paskanauti ir pas mus, Lietuvoje. Juos kepa, riečia pagal visas vokiškas tradicijas ir dar karštus prie kavutės patiekia vokiečių restoranas. Tikras gardumėlis tiek pusryčių metu, tiek kaip desertas po sočių pietų.

Beje, vilniečių pamėgtame restorane, ne vien riestainiai yra verti pasididžiavimo. Čia galima paskanauti gardžiomis vokiškomis dešrelėmis, kurios specialiai restoranui ruošiamos pagal autentišką vokiečių receptą ir tik iš natūralių produktų.