Kai pirmą kartą apsilankote naujame restorane, į ką atkreipiate didžiausią savo dėmesį? Labai dažnai vartotojai pateikia panašų atsakymą. Įprastai restoranų lankytojai daugiausiai dėmesio būna linkę skirti restorano aplinkai, aptarnavimo kokybei ir siūlomam maistui. Tai yra trys pagrindiniai veiksniai, kurie turi labai didelės įtakos vartotojų požiūrio formavimuisi, todėl jei jūs nusprendėte atverti savo pirmojo restorano duris ir pradėti maitinimo paslaugų verslą, niekuomet nepamirškite įsijausti į savo restorano klientus. Trumpiau tariant, jums reikėtų padaryti viską, kad kiekvienas restorano lankytojas būtų maloniai nustebintas ir pradžiugintas. Žinoma, tai tikrai nėra lengva užduotis, tačiau nemanykite, kad tai yra neįveikiama. Galite rasti ne vieną sėkmingo restorano pavyzdį, todėl jei apsilankysite bent keliuose didelio lankytojų dėmesio sulaukiančiame…
Kaip gaminti salotas, ne tik pavasariui?
Stenkitės pasirinkti kuo įvairesnių spalvų Pradžioje svarbu suvokti, kad kuo jūsų lėkštėje daugiau įvairių spalvų, tuo daugiau vitaminų ir gerai sveikatai reikalingų medžiagų Jūs gausite. Pavyzdžiui žalia spalva daržovėse, reiškias, kad jose yra gausu chlorofilų, kurie puikiai stimuoliuoja imuninę sistemą. Jie taip pat idealiai pakelia organizmo tonusą. O štai raudona spalva, tai likopenas, kuris padeda tirpdyti „blogąjį“ ir mums nereikalingą cholesterio perteklių. Oražinė spalva – beta-karotinias, ji padeda sustiprinti kraujagysles ir pagerina mūsų regėjimą. Geltonose daržovėse pilna bioflavanoidų, jie puikiai gerina virškinimo sistemos darbą. Mes nuolat privalote rinktis daržoves, taip, kad jos būtų ne tik gardžios, bet ir mirgėte mirgėtų įvairių spalvų. Pagrinde rinkitės – žalias daržoves Mokslininkai yra visiškai…
Avinžirniai – gamtos produktas, mažinantis cholesterolį
Avinžirniai – iš Azijos kilusi ankštinė kultūra, itin populiari vegetarų ir veganų tarpe. Greičiausiai todėl ši kultūrą masiškai auginama valstybėse, kur mėsos konsumpcija itin maža – Pakistane, Indijoje, Turkijoje. Nors dėl savo sąlyginai didelės kainos tarp visavalgių šis produktas vis dar nėra itin populiarus, sužinojus apie avinžirnių naudą organizmui dažna šeimininkė vis dažniau patiekia juos ant savo pietų stalo. Šis produktas populiarus tarp vegetarų ir veganų todėl, jog jame itin gausu baltymų, kurie pagal savo aminorūgščių profilį yra beveik identiški mėsos profiliui. Šis produktas mėsą pranoksta tuo, jog jame praktiškai nėra riebalų, todėl reguliariai mėsos produktus pakeičiant avinžirniais, per keletą savaičių cholesterolio kiekis kraujyje kardinaliai sumažėja. Taip pat avinžirniuose itin…
Pica į namus – ar verta?
Picos užsakymas į namus l- labai išpopuliarėjusi paslauga. Ji tinka visiems, kas tik yra alkanas ir neturi noro kažko pats gamintis. Be to, picos į namus labai tinka, kai pasikviečiame draugų ir kažką kartu norime suvalgyti. Arba kai tiesiog norisi kažko sotaus, kas greitai užpildytų skrandį, tuomet taip ir norisi susiversti visą ar bent pusę picos. Tad kam kažkur eiti, ieškoti picerijos, jei galima tiesiog užsisakyti į namus ir mėgautis pica, nė neiškeliant kojos iš namų? Iš tiesų, picą užsakyti į namus labai paprasta. Žinoma, jos iškart negausite, praeis laiko kol ją pagamins ir atveš, bet greičiausiai tai bus greičiau, nei pačiam eiti į piceriją Panevėžyje ar kitame mieste…
Šunų ir kačių maistas: Ką reikėtų žinoti?
Šunų maistas ir kačių maistas: kodėl nereikėtų maišyti Tikriausiai niekada nesate susimąstę kuo šunų maistas skiriasi nuo kačių. Jei domėjotės šiais skirtumais, greičiausiai Jūsų augintinis gauna visas jam reikalingas maistines medžiagas. Tačiau nustebtumėte sužinoję kiek šeimininkų savo naminius gyvūnus šeria jiems netinkamais produktais. Daugybė ūsuotųjų keturkojų augintojų šeria juos šunims skirtais skanėstais ir atvirkščiai. Iš pirmo žvilgsnio tai neatrodo didelė problema: juk šie gyvūnai atrodo ganėtinai panašiai, kai kurie jų yra panašaus dydžio bei svorio. Tačiau perskaitę šį straipsnį suprasite kaip yra iš tiesų ir kodėl augintinius reikia šerti būtent jiems skirtu maistu. Kačių maistas ir vitaminas A Vitaminas A – tai komponentas, kurio privalo turėti kačių maistas. Tačiau šuniukų…
Priverskite save sveikai maitintis
Valgyti sveikai – reiškia kontroliuoti tai, ką dedate į savo burną. Metai iš metų mes girdime tą patį – esame tai, ką valgome. Tačiau vis dar labai daug žmonių negali tinkamai suvaldyti savo mitybos įpročių. Dažniausia viso to priežastimi tampa įtemptas darbo grafikas arba tingėjimas. Taigi, būtina suprasti, kokią naudą mūsų organizmui suteikia sveika mityba ir kaip prisiversti pradėti sveikai maitintis. Maitintis subalansuotai – tai vartoti maistą, kurį matote maisto piramidėje. Svarbiausia, kad rastumėte pusiausvyrą tarp valgymo per daug ir valgymo per mažai. Tai turi labai didelės įtakos mūsų organizmo būklei. Kad viskas būtų paprasčiau, pradžioje tiesiog pasistenkite į savo mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių, vaisių, žuvies ir daug skaidulų…
Verdame sriubą namuose
Įkaitęs puodas, pilnas nosį kutenančių malonaus kvapo garų tiesiog laukte laukia, kada į jį bus panardintas samtis ir pasemta pirma lėkštė sriubos. Kažką primena? Galbūt jūsų kasdienybę, o gal vaikystę. Ar dažnai mes išsiverdame sriubos? Kaip vaikystėje, ją dažnas valgydavo kone kasdien, juk tai yra puikus skystymėlis, kuris sušildo ir paruošia skrandį tolesniam maisto daviniui. Sriubą paprastai verdame sultinyje. O kur gauname sultinį? Na vieni prieš virdami sriubą išverda mėsos šmotą, tuomet vanduo, prisisunkęs riebalų ir mėsos kvapo yra tinkamas sriubai virti, tereikia primesti pupų, kopūstų ar bulvių. Kiti gi sriubą verdą iš sultinio kubelių. Na tai ne pats sveikiausias variantas, tačiau viskas yra paruošta ir nereikia daug galvoti, kokių…
Gardus obuolių pyragas
Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad obuoliu pyragas yra vienas paprasčiausiai ir lengviausiai paruošiamų desertų. Ir iš tiesų, būtent taip ir yra, jei esame iki skrupulų ištobulinę turimą šio pyrago gamybos receptą. Tačiau lygiai taip dažnai užsukę į svečius pas savo draugus ar giminaičius ir paragavę jų pagaminto obuolių pyrago, nustembame, kad jis dar gardesnis nei gaminamas mūsų rankomis. Taip yra todėl, kad kaskart pasitelkiamos skirtingos obuolių rūšys, pasirenkami kiti prieskoniai ir svarbiausia – pyragai būna skirtingo traškumo. Kita vertus, bene kiekvienas obuolių pyrago receptas gali būti įgyvendintas taip, kad vos tik paragavus ką tik iš orkaitės ištraukto pyrago, norėtųsi apsilaižyti pirštus. Viskas slypi meilėje gamybai ir siekyje sukurti ką nors…
Gero maisto restoranai patraukliomis kainomis
Nemeluosiu, labai mėgstu gerą maistą, ir rinkdamasi restoranus esu labai išranki. Dažniausiai pietus gaminu namuose, ir juos nešuosi į darbą, tačiau šią savaitę kolegos pakvietė papietauti ne darbo aplinkoje, ir vienas pasiūlymų buvo restoranas Prie Katedros. Jis yra pakankamai arti mūsų darbovietės, todėl dauguma kolegų sutiko čia apsilankyti. Tikrai nepasigailėjome: džiugino tai, kad verslo pietų kainos yra nedidelės, o maisto skonis buvo iš tiesų puikus. Čia lankėmės ketvirtadienį, ir šią dieną dienos pietums buvo siūloma rinktis kreminę bulvienę su šonine ir vištienos maltinuką arba silkę su bulvėmis. Na, pagalvojau: pietūs kaip pietūs, nieko ypatingo, tačiau buvau tikrai maloniai nustebinta, kad ir tokie gana paprastai skambantys patiekalai gali būti tokio puikaus skonio.…
Maisto pakaitalai žavioms moterims
Nereikia laukti, kad taptumėte panašios į vieną personažą su 12 liemenėlių iš „Na palauk“ serijos filmuko apie paplūdimį… Mitybą reguliuoti galima kas dieną ir labai nesunkiai. Tam pasitarnaus tinkami maisto pakaitalai. Maisto pakaitalas S-FOOD yra subalansuotas specialiai moterims. Jis paruoštas taip, kad per dieną gautumėte 1500 kilokalorijų. Tai yra mokslininkų nustatyta norma, kiek žmogui per dieną reikia energijos, kad organizmas funkcionuotų puikiai. Kai vartojama 1500 kilokalorijų per dieną, nesikaupia riebalinis sluoksnis, nes visa energija yra suvartojama. Maža to, jei judate daugiau, organizmas reikalauja daugiau energijos. Iš kur ją paimti? O gi iš organizme esančio riebalinio sluoksnio, kurio taip norite atsikratyti visus metus, ne tik artėjant bikinio sezonui. Maisto pakaitalai dažnai…