• Maistas

    Ką reikia valgyti per pietus?

    Valgyti pietus yra nepaprastai svarbu. Tai pagrindinis dienos valgis , kuriam nemažai žmonių niekaip negali skirti laiko. Žmogus, nepavalgęs pietų, dažniausiai būna irzlus, jaučiasi pavargęs, alkis trukdo jam susikaupti. Kitą vertus, pernelyg riebūs, greiti pietūs gali apsunkinti organizmą ir tada būti labai mieguisti ir pavargę. Taigi ką reikia valgyti per pietus, kad jaustis kuo geriau ir energingiau? Pietauti yra labai svarbu, nes daug žmonių, kai dirba arba mokosi, nepajaučia alkio, o sugrįžę namo persivalgo per vakarienę. Tai yra labai nesveika, nes taip apkrauname skrandį, kuris nespėja taip greitai suvirškinti tiek maisto prieš miegą. Virškinamas maistas gali pakenkti miego kokybei, priverčia mus jaustis mieguistais ir pavargusiais. Visų šitų problemų priežastis –…

  • Receptai
    Maistas

    7 įdomūs faktai apie maistą

    Lietuviai mėgsta skaniai ir sočiai pavalgyti. Sutikite, tikriausiai ir jūs ne kartą nespėjus baigti pusryčiauti imdavote galvoti apie tai, ką valgysite pietums, o gardūs receptai, kurie sukdavosi jūsų galvoje, neleisdavo jums susikaupti ir susikoncentruoti į darbą. Maistas yra tiesiog būtina mūsų kasdienybės sudedamoji dalis, todėl pateiksime jums keletą smagių faktų. 31 mln. amerikiečių nevalgo pusryčių. Atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad apytiksliai 10 proc. amerikiečių kasdien praleidžia pusryčius. Tačiau, tai yra labai neteisingas sprendimas, kadangi pusryčiai pagreitina mūsų medžiagų apykaitą ir kūnui bei smegenims suteikia daugiau reikalingos energijos. Todėl jokiu būdu nepraleiskite savo pusryčių. Duona yra dažniausiai įsigyjamas maisto produktas. Žinoma, nėra jokios abejonės, kad dauguma iš mūsų tiesiog dievina…

  • Prijuostes padavėjams
    Maistas

    Trys pagrindiniai sėkmingo restorano veiksniai

    Kai pirmą kartą apsilankote naujame restorane, į ką atkreipiate didžiausią savo dėmesį? Labai dažnai vartotojai pateikia panašų atsakymą. Įprastai restoranų lankytojai daugiausiai dėmesio būna linkę skirti restorano aplinkai, aptarnavimo kokybei ir siūlomam maistui. Tai yra trys pagrindiniai veiksniai, kurie turi labai didelės įtakos vartotojų požiūrio formavimuisi, todėl jei jūs nusprendėte atverti savo pirmojo restorano duris ir pradėti maitinimo paslaugų verslą, niekuomet nepamirškite įsijausti į savo restorano klientus. Trumpiau tariant, jums reikėtų padaryti viską, kad kiekvienas restorano lankytojas būtų maloniai nustebintas ir pradžiugintas. Žinoma, tai tikrai nėra lengva užduotis, tačiau nemanykite, kad tai yra neįveikiama. Galite rasti ne vieną sėkmingo restorano pavyzdį, todėl jei apsilankysite bent keliuose didelio lankytojų dėmesio sulaukiančiame…

  • Maistas

    Kaip gaminti salotas, ne tik pavasariui?

    Stenkitės pasirinkti kuo įvairesnių spalvų Pradžioje svarbu suvokti, kad kuo jūsų lėkštėje daugiau įvairių spalvų, tuo daugiau vitaminų ir gerai sveikatai reikalingų medžiagų Jūs gausite. Pavyzdžiui žalia spalva daržovėse, reiškias, kad jose yra gausu chlorofilų, kurie puikiai stimuoliuoja imuninę sistemą. Jie taip pat idealiai pakelia organizmo tonusą. O štai raudona spalva, tai likopenas, kuris padeda tirpdyti „blogąjį“ ir mums nereikalingą cholesterio perteklių. Oražinė spalva – beta-karotinias, ji padeda sustiprinti kraujagysles ir pagerina mūsų regėjimą. Geltonose daržovėse pilna bioflavanoidų, jie puikiai gerina virškinimo sistemos darbą. Mes nuolat privalote rinktis daržoves, taip, kad jos būtų ne tik gardžios, bet ir mirgėte mirgėtų įvairių spalvų. Pagrinde rinkitės – žalias daržoves Mokslininkai yra visiškai…

  • Maistas

    Avinžirniai – gamtos produktas, mažinantis cholesterolį

    Avinžirniai – iš Azijos kilusi ankštinė kultūra, itin populiari vegetarų ir veganų tarpe. Greičiausiai todėl ši kultūrą masiškai auginama valstybėse, kur mėsos konsumpcija itin maža – Pakistane, Indijoje, Turkijoje. Nors dėl savo sąlyginai didelės kainos tarp visavalgių šis produktas vis dar nėra itin populiarus, sužinojus apie avinžirnių naudą organizmui dažna šeimininkė vis dažniau patiekia juos ant savo pietų stalo. Šis produktas populiarus tarp vegetarų ir veganų todėl, jog jame itin gausu baltymų, kurie pagal savo aminorūgščių profilį yra beveik identiški mėsos profiliui. Šis produktas mėsą pranoksta tuo, jog jame praktiškai nėra riebalų, todėl reguliariai mėsos produktus pakeičiant avinžirniais, per keletą savaičių cholesterolio kiekis kraujyje kardinaliai sumažėja. Taip pat avinžirniuose itin…

  • Pica į namus
    Maistas

    Pica į namus – ar verta?

    Picos užsakymas į namus l- labai išpopuliarėjusi paslauga. Ji tinka visiems, kas tik yra alkanas ir neturi noro kažko pats gamintis. Be to, picos į namus labai tinka, kai pasikviečiame draugų ir kažką kartu norime suvalgyti. Arba kai tiesiog norisi kažko sotaus, kas greitai užpildytų skrandį, tuomet taip ir norisi susiversti visą ar bent pusę picos. Tad kam kažkur eiti, ieškoti picerijos, jei galima tiesiog užsisakyti į namus ir mėgautis pica, nė neiškeliant kojos iš namų?                   Iš tiesų, picą užsakyti į namus labai paprasta. Žinoma, jos iškart negausite, praeis laiko kol ją pagamins ir atveš, bet greičiausiai tai bus greičiau, nei pačiam eiti į piceriją Panevėžyje ar kitame mieste…

  • Kačių maistas
    Įvairūs,  Maistas,  Namams,  Pirkiniai

    Šunų ir kačių maistas: Ką reikėtų žinoti?

    Šunų maistas ir kačių maistas: kodėl nereikėtų maišyti Tikriausiai niekada nesate susimąstę kuo šunų maistas skiriasi nuo kačių. Jei domėjotės šiais skirtumais, greičiausiai Jūsų augintinis gauna visas jam reikalingas maistines medžiagas. Tačiau nustebtumėte sužinoję kiek šeimininkų savo naminius gyvūnus šeria jiems netinkamais produktais. Daugybė ūsuotųjų keturkojų augintojų šeria juos šunims skirtais skanėstais ir atvirkščiai. Iš pirmo žvilgsnio tai neatrodo didelė problema: juk šie gyvūnai atrodo ganėtinai panašiai, kai kurie jų yra panašaus dydžio bei svorio. Tačiau perskaitę šį straipsnį suprasite kaip yra iš tiesų ir kodėl augintinius reikia šerti būtent jiems skirtu maistu. Kačių maistas ir vitaminas A Vitaminas A – tai komponentas, kurio privalo turėti kačių maistas. Tačiau šuniukų…

  • Sveika mityba
    Maistas

    Priverskite save sveikai maitintis

    Valgyti sveikai – reiškia kontroliuoti tai, ką dedate į savo burną. Metai iš metų mes girdime tą patį – esame tai, ką valgome. Tačiau vis dar labai daug žmonių negali tinkamai suvaldyti savo mitybos įpročių. Dažniausia viso to priežastimi tampa įtemptas darbo grafikas arba tingėjimas. Taigi, būtina suprasti, kokią naudą mūsų organizmui suteikia sveika mityba ir kaip prisiversti pradėti sveikai maitintis. Maitintis subalansuotai – tai vartoti maistą, kurį matote maisto piramidėje. Svarbiausia, kad rastumėte pusiausvyrą tarp valgymo per daug ir valgymo per mažai. Tai turi labai didelės įtakos mūsų organizmo būklei. Kad viskas būtų paprasčiau, pradžioje tiesiog pasistenkite į savo mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių, vaisių, žuvies ir daug skaidulų…

  • Pupos
    Maistas

    Verdame sriubą namuose

    Įkaitęs puodas, pilnas nosį kutenančių malonaus kvapo garų tiesiog laukte laukia, kada į jį bus panardintas samtis ir pasemta pirma lėkštė sriubos. Kažką primena? Galbūt jūsų kasdienybę, o gal vaikystę. Ar dažnai mes išsiverdame sriubos? Kaip vaikystėje, ją dažnas valgydavo kone kasdien, juk tai yra puikus skystymėlis, kuris sušildo ir paruošia skrandį tolesniam maisto daviniui. Sriubą paprastai verdame sultinyje. O kur gauname sultinį? Na vieni prieš virdami sriubą išverda mėsos šmotą, tuomet vanduo, prisisunkęs riebalų ir mėsos kvapo yra tinkamas sriubai virti, tereikia primesti pupų, kopūstų ar bulvių. Kiti gi sriubą verdą iš sultinio kubelių. Na tai ne pats sveikiausias variantas, tačiau viskas yra paruošta ir nereikia daug galvoti, kokių…

  • Obuoliu pyragas
    Maistas

    Gardus obuolių pyragas

    Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad obuoliu pyragas yra vienas paprasčiausiai ir lengviausiai paruošiamų desertų. Ir iš tiesų, būtent taip ir yra, jei esame iki skrupulų ištobulinę turimą šio pyrago gamybos receptą. Tačiau lygiai taip dažnai užsukę į svečius pas savo draugus ar giminaičius ir paragavę jų pagaminto obuolių pyrago, nustembame, kad jis dar gardesnis nei gaminamas mūsų rankomis. Taip yra todėl, kad kaskart pasitelkiamos skirtingos obuolių rūšys, pasirenkami kiti prieskoniai ir svarbiausia – pyragai būna skirtingo traškumo. Kita vertus, bene kiekvienas obuolių pyrago receptas gali būti įgyvendintas taip, kad vos tik paragavus ką tik iš orkaitės ištraukto pyrago, norėtųsi apsilaižyti pirštus. Viskas slypi meilėje gamybai ir siekyje sukurti ką nors…