Kanelės yra tikra paslapties skraiste apipintas desertas apie kurį esate girdėję visi, net jeigu jo ir neragavote. Dažniausiai, ką tenka išgirsti – jei jau pradėjai valgyti kaneles, sustoti bus sunku. Ne vienas saldumynų mėgėjas pasakoja, jog iš pradžių juokėsi iš tokio teiginio. Bet kai paragavo pirmą kartą kanelių, ne juokais susirūpino – kaip nustoti valgyti? Be abejonės, taip kalbame šiek sutirštindami spalvas. Tačiau kanelės iš tiesų yra ypatingas prancūziškas desertas, kuris ilgai neleidžia pamiršti savo skonio. Tą puikiai įrodo Bijola kanelės. Jeigu esate patyręs desertų kepėjas, galite imtis kanelių gamybos. Tikriausiai įvairios virtuvės darbų subtilybės jums nėra jokia naujiena. Tuo tarpu, skanėstų gamybos naujokams iš pradžių dera savo jėgas išmėginti…
„Tinginys“ – lengvas ir greitas desertas
Net jei nesate užkietėję smaližiai, jūs tikrai žinote, kas yra „Tinginys“ ir koks yra jo skonis. Tai yra labai lengvai ir greitai paruošiamas desertas, kurio gamybai nereikia jokių ypatingų ir išskirtinių kulinarinių sugebėjimų. Būtent todėl jis ir gavo tokį „ypatingą“ vardą – juk jo nė nereikia kepti! „Tinginys“ jau tuoj skaičius 53 metus – o tai daugiau nei pusė šimto metų! Lietuviai jį gamina ir valgo nuo pat 1967 m., kuomet viena namų šeimininkė visiškai atsitiktinai sukūrė jo receptą. Ir nors jos pirminis receptas bėgant metams šiek tiek kito, „Tinginio“ skonis beveik nepasikeitė. Iki šiol tai yra labai saldus ir gardus desertas, kurį dievina bene kiekvienas iš mūsų. Lietuviško „Tinginio“…
Iš kur patenka skaniausia arbata ant mūsų stalo?
Kiekvienuose namuose yra bent truputis arbatos. Dažniausiai lentynėlėje puikuojasi juoda, žalioji arbata ir kokia nors vaisinė. Nes net ir ne dažnai geriantys arbatą karts nuo karto pajunta norą išgerti puodelį šilto ir aromatingo gėrimo. Nenuostabu, arbata vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, o jį mums padovanojo tolimoji Azija. Tačiau arbata arbatai nelygu, ir nesvarbu, jog ji skinama nuo to paties arbatmedžio krūmelio (lot. Camellia Sinensis). Tad priklausomai nuo regiono iš kurio pas mus patenka arbata, priklauso ir jos skonis bei kokybė. Tad susipažinkime su regionais, iš kurių pas mus patenka daugiausia gardžios arbatos. Kinija. Nenurungiama arbatos tiekėja pasauliui. Paruošia per 30 proc. visos pasaulyje parduodamos arbatos. Kinija yra didžiausias gamintojas, eksportuotojas ir…
Kiek gali kainuoti prieskonių sėklos?
Nors už lango artėja žiema, tačiau tikri sodininkai jau dabar rūpinasi sėklomis. Tikriausiai daugeliui yra įprasta tokias prekes pirkti tik pavasarį, tačiau šiuo metu elektroninėse parduotuvėse prieskonių sėklos parduodamos už itin patrauklias kainas. Tiems, kas galvoja įsigyti ne vienos rūšies sėklų rekomenduojame: https://www.nojus.lt/prieskoniu-seklos šią internetinę parduotuvę, kurioje rasite itin didelį asortimentą. Kodėl reikėtų rinktis būtent prieskonių sėklas? Jeigu pagalvosite, tai suprasite, kad kiekvienas suvartojame įvairių prieskonių savo maisto racione. Taigi, visiškai suprantama, kad norint ir toliau valgyti skanų maistą, reikia pasirūpinti, kad darže būtų auginamos įvairios prieskoninės žolelės. O jų yra tikrai įvairių rūšių. Šiuo metu, kaip jau minėjome, daugelyje el.parduotuvių yra skelbiamos akcijos, kurių metu tokias sėklas gali įsigyti…
Maisto produktų gamybai skirti patarimai
Maisto gamybos pramonė yra didžiulė ir joje veikia labai daug skirtingų maisto produktų gamintojų, tarp kurių neabejotinai visuomet vyrauja didelė konkurencija. Tai reiškia, kad jei jūs norite žengti į tokią rinką, jokiu būdu neturėtumėte pamiršti, kad tai nebus taip paprasta, kaip iš pirmo žvilgsnio jums galėjo pasirodyti. Nepaisant to, kokį tobulą maisto produktą jūs būtumėte pasiruošę gaminti ir pasiūlyti savo būsimiems pirkėjams, yra labai daug papildomų veiksnių, nuo kurių gali tiesiogiai priklausyti ir galutinis rezultatas. Todėl pateiksime jums ne vieną svarbią detalę, kuri jums galėtų praversti pradedant ir vystant savo naują maisto produktų gamybos verslą. Atminkite, kad labai svarbu užtikrinti pačią aukščiausią gaminamų maisto produktų kokybę. Tam turėtumėte pasitelkti tiek…
Kavos aparato pirkimo gidas
Kava – neįtikėtinas gėrimas. Nuo daugybės jos gaminimo būdų, skaičiuojant ir variantus su pienu bei be jo, iki gausaus kavos pupelių rūšių pasirinkimo – šis gėrimas turi begalybę įmanomų derinių kombinacijų. Reikėtų nepamiršti, kad variantų gausybę papildo ne ką mažesnė kavos gaminimo būdų įvairovė – ir tai dar labiau apsunkina pasirinkimą. El.parduotuvės pigu.lt specialistai palengvina šią užduotį. Skaitykite toliau, ir sužinokite, kokio kavos aparato jums iš tikrųjų reikia. Kavos aparatai būna dviejų tipų – tie, kurie gamina espresso kavą, ir tie, kurie veikia filtravimo principu. Espresso kavos aparatai yra daugialypiai. Būtent jų pagalba pagaminamas tas tobulas kavos puodelis su kreminiu sluoksniu viršuje. Kavos, pagamintos šiuo kavos aparatu, pagrindas visada –…
Sporto mityba ir fizinis krūvis – tai, ko reikia mūsų kūnui
Pastaraisiais metais labai dažnai yra kalbama apie didžiulę sporto įtaką mūsų gyvenimui. Žmonės skatinami daugiau judėti ir pasirūpinti pakankamu fiziniu aktyvumu, tačiau tokiais atvejais pakankamai retai užsimenama apie sveiką ir subalansuotą mitybą – lyg tai nebūtų svarbiu veiksniu aktyviai ir atsakingai sportuojant. Tačiau jei norite, kad sportuoti būtų lengviau ir efektyviau, o pasiekti rezultatai būtų kur kas geresni – tinkama sporto mityba yra tiesiog būtinas sveikos gyvensenos ingredientas. Kaip bebūtų, nemaža dalis žmonių vadovaujasi mitais, todėl susidaro labai neteisingą ir kai kuriais atvejais netgi žalingą nuomonę, neleidžiančią jiems pasiekti užsibrėžtų tikslų. Pavyzdžiui, jei jūs ilgą laiką nesportavę savo fizinį krūvį staiga gerokai padidinsite ir nepasirūpinsite sveika bei subalansuota mityba, neilgai…
Ką reikia valgyti per pietus?
Valgyti pietus yra nepaprastai svarbu. Tai pagrindinis dienos valgis , kuriam nemažai žmonių niekaip negali skirti laiko. Žmogus, nepavalgęs pietų, dažniausiai būna irzlus, jaučiasi pavargęs, alkis trukdo jam susikaupti. Kitą vertus, pernelyg riebūs, greiti pietūs gali apsunkinti organizmą ir tada būti labai mieguisti ir pavargę. Taigi ką reikia valgyti per pietus, kad jaustis kuo geriau ir energingiau? Pietauti yra labai svarbu, nes daug žmonių, kai dirba arba mokosi, nepajaučia alkio, o sugrįžę namo persivalgo per vakarienę. Tai yra labai nesveika, nes taip apkrauname skrandį, kuris nespėja taip greitai suvirškinti tiek maisto prieš miegą. Virškinamas maistas gali pakenkti miego kokybei, priverčia mus jaustis mieguistais ir pavargusiais. Visų šitų problemų priežastis –…
7 įdomūs faktai apie maistą
Lietuviai mėgsta skaniai ir sočiai pavalgyti. Sutikite, tikriausiai ir jūs ne kartą nespėjus baigti pusryčiauti imdavote galvoti apie tai, ką valgysite pietums, o gardūs receptai, kurie sukdavosi jūsų galvoje, neleisdavo jums susikaupti ir susikoncentruoti į darbą. Maistas yra tiesiog būtina mūsų kasdienybės sudedamoji dalis, todėl pateiksime jums keletą smagių faktų. 31 mln. amerikiečių nevalgo pusryčių. Atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad apytiksliai 10 proc. amerikiečių kasdien praleidžia pusryčius. Tačiau, tai yra labai neteisingas sprendimas, kadangi pusryčiai pagreitina mūsų medžiagų apykaitą ir kūnui bei smegenims suteikia daugiau reikalingos energijos. Todėl jokiu būdu nepraleiskite savo pusryčių. Duona yra dažniausiai įsigyjamas maisto produktas. Žinoma, nėra jokios abejonės, kad dauguma iš mūsų tiesiog dievina…
Trys pagrindiniai sėkmingo restorano veiksniai
Kai pirmą kartą apsilankote naujame restorane, į ką atkreipiate didžiausią savo dėmesį? Labai dažnai vartotojai pateikia panašų atsakymą. Įprastai restoranų lankytojai daugiausiai dėmesio būna linkę skirti restorano aplinkai, aptarnavimo kokybei ir siūlomam maistui. Tai yra trys pagrindiniai veiksniai, kurie turi labai didelės įtakos vartotojų požiūrio formavimuisi, todėl jei jūs nusprendėte atverti savo pirmojo restorano duris ir pradėti maitinimo paslaugų verslą, niekuomet nepamirškite įsijausti į savo restorano klientus. Trumpiau tariant, jums reikėtų padaryti viską, kad kiekvienas restorano lankytojas būtų maloniai nustebintas ir pradžiugintas. Žinoma, tai tikrai nėra lengva užduotis, tačiau nemanykite, kad tai yra neįveikiama. Galite rasti ne vieną sėkmingo restorano pavyzdį, todėl jei apsilankysite bent keliuose didelio lankytojų dėmesio sulaukiančiame…