Maistas,  Sveikata

Dienos pietūs – dirbančiųjų išsigelbėjimas

Subalansuota mityba – sveikatos ir grožio pagrindas. Specialistai teigia jog maitintis turime 3-5 kartus per dieną. Tačiau šis patarimas dažnai lieka neišgirstas dirbančiųjų, visą dieną praleidžiančių darbo vietoje ir kur labiau įprasta nuolat užkandžiauti, nei normaliai pavalgyti. Visgi, jei šalia darbovietės atsidaro restoranas siūlantis dienos pietus – mitybą lengva sureguliuoti.

Dienos pietūs tai sriuba, pagrindinis patiekalas ir gėrimas. Tai gali būti ir užkandžiai į namus. Sukomplektuotas atskiras meniu, kuriame dažniausiai būna dienos sriuba ir keli pagrindinio patiekalo pasirinkimai. Dienos pietūs paprastai kainuoja pigiau, nei kitu dienos metu iš meniu užsakomi tie patys patiekalai. Tai būtent ir traukia visus pietaujančius – sotus maistas ir gera kaina. O jei restoranas dar ir žavi aplinka bei išties gardžiu maistu, pietūs tampa ne prievolė prikišti skrandį, o ir tikrai gurmaniškas malonumas.

Dažnai pietūs tampa ir savotišku restoranų išbandymu. Dažnai kolegos sėdę į automobilį nudumia į kokią naują vietelę papietauti. Jei pietūs pavyksta, dažnai ten pat sugrįžtama ir vėliau dalykinių pietų, ar romantiškos vakarienės.

Reiktų paminėti, jog yra susidaręs mitas, kad dienos pietūs būna tik valgyklose. Tačiau tai netiesa šiais laikais. Daugelis restoranų tinklų ir net prabangių restoranų siūlo dienos pietus. Taip yra pritraukiami klientai ir lengviau suvaldomi klientų pageidavimai pietums, nes daugelis per pietus renkasi iš dienos meniu, o ne standartinio meniu.

Taigi, visi dirbantys aplink savo darbo vietą tikrai gali rasti vieną kitą restoraną, kuriame tiekiamas visavertis maistas. Kad ir kaip būtume užsiėmę, valanda laiko poilsio, atitrūkimo nuo darbo padeda pailsėti, atsigauti ir susikaupti darbams geriau nei greiti pietūs prie kompiuterio.