Geras stogas namui reiškia labai daug. Jis suteikia apsaugą nuo neigiamo aplinkos poveikio, padeda sulaikyti šilumą, atlieka garso izoliacinę funkciją. Todėl statant bet kokio tipo objektą arba atliekant jo rekonstrukciją svarbu pasirinkti tinkamą stogo dangos variantą, kuris tarnaus ilgai, puikiai išpildys visas išvardintas funkcijas ir leis pastatą eksploatuoti be rūpesčių. Vienas variantų – bituminės dangos. Kokie šios dangos privalumai išskiria ją iš kitų? Lengvas montavimas Jei jus domina bituminės dangos įrengimas, galite pernelyg nesijaudinti – šiuos darbus atliksite ir patys, todėl jums nereikės samdyti specialių darbuotojų ir papildomai leisti pinigų. Ši danga montuojama ant įprastų paviršių, dažnai rinkoje naudojamos bituminės čerpelės, kurios turi kietą paklotą, suteikiantį daugiau tvirtumo ir lygumo.…
„Lewben Investment Management“ vadovas – Rytis Davidovičius
Fondų valdymo bendrovės „Lewben Investment Management“ (LIM) direktoriaus pareigas nuo vakar pradėjo eiti investicijų specialistas Rytis Davidovičius. Iki šiol LIM vadovavęs Mantas Staliūnas lieka įmonėje ir bus atsakingas už investicijas bei verslo plėtrą. „Visų pastaruoju metu įvykusių pokyčių tikslas tas pats – sukurti platformą LIM plėtrai. O svarbiausios šios platformos dedamosios yra kontrolė, komanda ir idėjos. Šiandien visus elementus turime, todėl esame pasirengę naujam augimo etapui“, – sako R. Davidovičius. R. Davidovičius turi daugiau nei 15 metų tarptautinio verslo ir investicijų valdymo patirtį. 2016–2019 metais R.D avidovičius vadovavo „Lewben group“ verslo plėtrai, 2011–2016 metais vadovavo investicijų valdymo įmonei „Orion Asset Management“, 2007–2011 metais vadovavo Privačios bankininkystės ir institucinių investuotojų…
Laikas konservuoti: agurkų skonį praturtins citrina, o vyšnios tiks ne tik uogienei ir kompotui
Vaisių ir daržovių skonis vasarą – pats ryškiausias. Todėl tikri virtuvės meistrai žino, kaip išsaugoti geriausius gastronominius vasaros prisiminimus. Būtent vasarą parduodama daugiausia konservavimui ir marinavimui skirtų prekių – įvairių dydžių stiklainių ir dangtelių, džiovyklių, koštuvų ir kitų įrankių. Įpusėjus vasarai prekyba konservavimo įrankiais ir stiklainiais įgyja didžiausią pagreitį, pastebi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas. Jis teigia, kad šviežiomis uogomis, daržovėmis ir vaisiais besimėgaujantys pirkėjai ima aktyviai ruošti atsargas šaltajam metų laikotarpiui, išbando naujus džemų, uogienių, pagardų ir mišrainių receptus. Šiemet klientai jau įsigijo apie 1200 vyšnių kauliukų išėmiklių, beveik 1600 plastikinių plautuvių-džiovyklių ir daugiau kaip milijoną užsukamų dangtelių. Įvairių stiklainių pardavimai šiemet siekė apie 110…
Darbą užsienyje lengviau rasti per agentūras
Šiuo metu nekvalifikuotas darbas užsienyje vilioja ne tik jaunimą. Darbo svetur galimybe domisi ir vyresni žmonės. Lietuvoje yra nemažai žmonių, kurie savo atostogas iškeičia į darbą kitoje šalyje. Tokiu būdu siekiama uždirbti papildomai ir kas žino – galbūt susirasti nuolatinį ir geriau apmokamą darbą. Bet, yra ir ne tokių sėkmingų istorijų. Jau ir žiniasklaidoje matoma, kad nemažai žmonių patenka į sukčių rankas kai ieško darbo užsienyje. Pasak ekspertų, labiausiai reikėtų susitelkti ties įdarbinimo agentūros paieška. Neretais atvejais, netinkamas tarpininkas dažniausiai būna priežastimi, kodėl patiriami didžiuliai nuostoliai. Jeigu rinksitės neapgalvotai ir pirmą pasitaikiusį asmenį, tai dar nereiškia, kad per jį įsidarbinsite sėkmingai. Saugotis sukčių galima tiesiog vadovaujantis tam tikromis taisyklėmis bei…
Amžina dilema – kaip atskirti persiką ir nektariną
Citrusiniai vaisiai savo populiarumu pirmą metų pusmetį aplenkė bananus ir iškopė į vaisių Olimpą, trečioje vietoje palikdami stabiliai joje besilaikančius obuolius. Tiesa, reiktų prisiminti, kad, žiūrint iš mokslinės pusės, bananai yra uogos, ne vaisiai. Tačiau šios klasifikacijos atsirado vėliau, nei žmonės ėmė vartoti uogas ir vaisius. Tuo metu dėl kaulavaisių tapatybės klausimų nekyla – jie patenka į labiausiai perkamų vaisių penketuką. „Mūsų pirkėjai noriai renkasi kaulavaisius, kurių sezonas kasmet prasideda gegužę. Populiariausių kaulavaisių trejetuką sudaro abrikosai, nektarinai ir trešnės. Šiemet galime džiaugtis gausiu nektarinų derliumi ir mažesne, palyginti su 2018 metais, kaina. Prieš metus derlių neigiamai paveikė šaltos naktis, o ankstyvosios rūšys nukentėjo dar ir nuo krušos, – sako Vilma…
Valstybinės žemės ūkio paskirties žemės naudojimo būdai – laikinasis naudojimas ir nuoma
Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) primena, kad valstybinės žemės plotų suteikimas laikinai naudotis žemės ūkio veiklai vykdyti ir valstybinės žemės nuoma yra skirtingi žemės naudojimo būdai. Laikinai naudojant valstybinę žemę ar ją nuomojantis yra mokamas valstybinės žemės nuomos mokestis, vis dėlto pagrindinis valstybinės žemės plotų suteikimo laikinai naudotis žemės ūkio veiklai vykdyti ir valstybinės žemės ūkio paskirties žemės nuomos skirtumas yra tas, jog laikinai naudojant valstybinę žemę naudotojui nesuteikiamos garantijos, kad jis galės naudotis valstybine žemės ūkio paskirties žeme ir ateityje (t. y. valstybinės žemės plotų suteikimas laikinai naudotis žemės ūkio veiklai vykdyti gali bet kada nutrūkti). Valstybinės žemės ūkio paskirties žemės nuoma nuomininko teisių turėtojui suteikia garantiją, kad jis valstybine…
Kvapų menininkė Eglė: „Galime užsimerkti, kad nematytume, bet nekvėpuoti, kad neužuostume – negalime“
Kaunietė kvapų menininkė Eglė Jonaitytė (29) tikrąja ta žodžio prasme gyvena „nuolatiniame įkvėpime“ – ji kuria ir moko kitus, kaip kurti asmeninius, asociatyvius ar sveikatai padedančius kvepalus ar eterinius aliejus. Jeigu sekasi, nereiškia, kad lengva Jau kelerius metus visas E. Jonaitytės gyvenimas sukasi aplink botaninės parfumerijos ateljė, o šį darbą mergina vadina amžinomis atostogomis. Tačiau pilnatvė kūrėją taip pat aplankė ne iš karto, nes ne vienerius metus ji savęs ieškojo vis kitoje veikloje. „Visuomet buvau labai smalsi, galbūt todėl man sekėsi daugybėje skirtingų veiklų. Daug kas pasakytų, kad tai – privalumas, tačiau kartais tai tampa ir kliūtimi, nes pasidaro sunku išsirinkti vieną kryptį. Taip atsitiko ir man, nes vedama stereotipų…
Pratęsiama gabiausių šalies moksleivių paieška
Talentingiausius šalies sportininkus, menininkus, mokslininkus auginti svarbu nuo mažų dienų. Prie gabiausių moksleivių auginimo lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ prisideda jau 17-tus metus iš eilės, o didžiausiu iššūkiu įvardijama jaunųjų talentų paieška. Būtent dėl šios priežasties „Lietuvos Maximalistų“ atranka pratęsiama iki rugpjūčio 1 d., po kurios laimėtojai pasidalins 70 tūkst. eurų stipendijų fondą. „Talento negali apibrėžti nei amžius, nei gyvenamoji vieta. Mūsų tikslas – ne tik atrasti tikrus „Maximalistus“, bet ir paskatinti juos tikėti savimi. Pirmieji žingsniai dažnai būna sunkiausi, todėl finansinė parama ir indėlis į talentingų jaunuolių augimą yra vienas iš būdų, kuriuo prisidedame prie Lietuvos ateities kūrimo. Tai nuosekliai darome jau beveik du dešimtmečius“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė…
Tarptautinę dešrainių dieną pasitinkant: ar lietuviai juos mėgsta?
Amerikiečiai tikina, kad pasaulio dešrainių sostinė yra Čikaga, kur į bandelę „paguldytos“ keptos dešrelės patiekalą išpopuliarino imigrantai iš Vokietijos. Šiandien dešrainiai yra gaminami kone visame pasaulyje, o šią vasarą, kaip pastebi prekybininkai, dešrainis vis dažniau atsiduria ir ant lietuvių stalų. Didžiausio Lietuvoje prekybos tinklo „Maxima“ pardavimai rodo, kad lietuviai šią vasarą yra kaip niekad pamėgę dešrainius. „Parduodame vis daugiau specialiai dešrainiams skirtų bandelių ir dešrelių, todėl galime sakyti, kad dešrainis įsitvirtina iškylautojų valgiaraščiuose. Vasaros iškyloms skirtame asortimente turime visko, ko reikia gardžiam dešrainiui pagaminti – bandelių, įvairiausių rūšių kepimui skirtų dešrelių, padažų ir kitų dešrainiams paskaninti pagardų“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė. Ji atskleidžia, kad dažniausiai pirkėjai renkasi…
Pritaikyta kiekvieno skoniui: 3 originalūs burgerių receptai pagal Ingridą Martinkėnaitę
Vasara – iškylų gamtoje metas, o jokia iškyla neatsiejama be grilyje ruoštų patiekalų, įsitikinusi tinklaraščio „Su Ingrida“ autorė Ingrida Martinkėnaitė. Mėgstamas žinomos moters iškylų patiekalas – burgeriai, kuriuos tinklaraštininkė mėgsta gaminti improvizuodama. Ir nors iš pirmo žvilgsnio galėtų pasirodyti, kad su sveiku gyvenimo būdu burgeriai neturi ničnieko bendra, I. Martinkėnaitė dalijasi trimis receptais, kurie į šį patiekalą privers pažvelgti naujomis akimis. Pasakodama apie savo pomėgį iškylauti I. Martinkėnaitė šypsosi: „Neslėpsiu – mes su šeima tikrai mėgstame pavalgyti, o surengti iškylą lauke mums tampa skania ir smagia pramoga, kurią vasarą suorganizuojame gan dažnai. Iškylauti mėgstame pačiose įvairiausiose vietose – ne tik pievoje parke ar ant ežero kranto, bet ir pajūryje, o…