Sakoma, kad aštrumas yra ne skonio pojūtis, tačiau skausmo tipas. Mėgstantys valgyti aštriai dažniausiai nusijuoktų tai išgirdę. Tačiau tiesos − tikrai yra. Juk valgant labai aštriai dažnai tenka net išsižioti nuo patiriamų emocijų.
Jeigu esate tas žmogus, kuris mėgsta valgyti aštriai – turėtumėte išbandyti porą receptų, kuriuos pateikiame žemiau. Svarbiausia, kad tai yra greiti receptai, kurie leis jums mėgautis nuostabiausiais skoniais nesugaišus daug laiko.
Kinietiška vištiena
Ingredientai:
- Vištiena 600 g;
- Medus 2 šaukštai;
- Sojos padažas 1 šaukštas;
- Džiovinto imbiero milteliai 0.5 šaukštelio;
- Kiaušinis (1 vnt.);
- Vanduo;
- Krakmolas 4 šaukštai;
- Česnakai 4 skiltelės;
- Džiovinto imbiero milteliai 1 šaukštelis;
- Cukrus 3 šaukštai;
Sojos padažas 4 šaukštai;
- Krakmolas 1 šaukštas;
- Sezamo sėklos 3 šaukštai;
- Žemės riešutai 1 sauja.
Gaminimo eiga:
- Paruoškite marinatą.
- Marinatu užpilkite vištienos gabaliukus.
- Palaikykite šaldytuve porą valandų.
- Kiaušinį sumaišykite su vandeniu ir krakmolu.
- Į minėtą masę sudėkite marinuotą vištieną.
- Kaitiname keptuvę.
- Dedame vištieną ir kepame, kol gražiai apskrus.
- Į įkaitintą aliejų dedame česnaką ir imbierą.
- Atskirai dubenėlyje sumaišome vandenį, sojos padažą ir cukrų.
- Padažą pilame į keptuvę su vištiena.
- Dedame krakmolą ir viską išmaišome.
- Dedame sezamų sėklas, riešutus.
- Troškiname, kol viskas sutirštės.
Vištienos iešmeliai su glazūra
Ingredientai:
- Vištienos šlaunelių mėsos 250 g;
- Žuvų padažo 1 v. š.;
- Sezamų sėklų aliejaus 1 v. š.;
- Maltos paprikos 0.5 a. š.;
- Malto imbiero 0.5 a. š.;
- Cinamono 0.3 a. š.;
- Aitriųjų paprikų dribsnių 0.5 a. š.;
- Česnakų granulių 0.5 a. š.;
- Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
- Teriyaki padažo 2 v. š.;
- Svogūnų laiškų (1 saujelė);
- Raudonos aitriosios paprikos 0.3 vnt.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia reikia supjaustyti vištieną.
- Sumaišoma vištieną su prieskoniais, padažu ir sezamų sėklų aliejumi.
- Truputį palaikome, kad truputį pasimarinuotų.
- Marinuotus gabaliukus veriame ant iešmelių.
- Kepame orkaitėje apie 15 minučių.
- Iškeptus iešmelius gardiname Terijaki padažu.
- Papuošiame svogūnų laiškais ir paprikos milteliais.
Abiejų receptų aitrumą diktuoja prieskoniai, tad dėkite jų pagal skonį. Jei norite aitriau – nepagailėkite jų.