Maistas

Greiti receptai, mėgstantiems valgyti aštriai

Sakoma, kad aštrumas yra ne skonio pojūtis, tačiau skausmo tipas. Mėgstantys valgyti aštriai dažniausiai nusijuoktų tai išgirdę. Tačiau tiesos − tikrai yra. Juk valgant labai aštriai dažnai tenka net išsižioti nuo patiriamų emocijų.

Jeigu esate tas žmogus, kuris mėgsta valgyti aštriai – turėtumėte išbandyti porą receptų, kuriuos pateikiame žemiau. Svarbiausia, kad tai yra greiti receptai, kurie leis jums mėgautis nuostabiausiais skoniais nesugaišus daug laiko.

Kinietiška vištiena

Ingredientai:

  • Vištiena 600 g;
  • Medus 2 šaukštai;
  • Sojos padažas 1 šaukštas;
  • Džiovinto imbiero milteliai 0.5 šaukštelio;
  • Kiaušinis (1 vnt.);
  • Vanduo;
  • Krakmolas 4 šaukštai;
  • Česnakai 4 skiltelės;
  • Džiovinto imbiero milteliai 1 šaukštelis;
  • Cukrus 3 šaukštai;

Sojos padažas 4 šaukštai;

  • Krakmolas 1 šaukštas;
  • Sezamo sėklos 3 šaukštai;
  • Žemės riešutai 1 sauja.

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite marinatą.
  2. Marinatu užpilkite vištienos gabaliukus.
  3. Palaikykite šaldytuve porą valandų.
  4. Kiaušinį sumaišykite su vandeniu ir krakmolu.
  5. Į minėtą masę sudėkite marinuotą vištieną.
  6. Kaitiname keptuvę.
  7. Dedame vištieną ir kepame, kol gražiai apskrus.
  8. Į įkaitintą aliejų dedame česnaką ir imbierą.
  9. Atskirai dubenėlyje sumaišome vandenį, sojos padažą ir cukrų.
  10. Padažą pilame į keptuvę su vištiena.
  11. Dedame krakmolą ir viską išmaišome.
  12. Dedame sezamų sėklas, riešutus.
  13. Troškiname, kol viskas sutirštės.

Vištienos iešmeliai su glazūra

Ingredientai:

  • Vištienos šlaunelių mėsos 250 g;
  • Žuvų padažo 1 v. š.;
  • Sezamų sėklų aliejaus 1 v. š.;
  • Maltos paprikos 0.5 a. š.;
  • Malto imbiero 0.5 a. š.;
  • Cinamono 0.3 a. š.;
  • Aitriųjų paprikų dribsnių 0.5 a. š.;
  • Česnakų granulių 0.5 a. š.;
  • Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
  • Teriyaki padažo 2 v. š.;
  • Svogūnų laiškų (1 saujelė);
  • Raudonos aitriosios paprikos 0.3 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia reikia supjaustyti vištieną.
  2. Sumaišoma vištieną su prieskoniais, padažu ir sezamų sėklų aliejumi.
  3. Truputį palaikome, kad truputį pasimarinuotų.
  4. Marinuotus gabaliukus veriame ant iešmelių.
  5. Kepame orkaitėje apie 15 minučių.
  6. Iškeptus iešmelius gardiname Terijaki padažu.
  7. Papuošiame svogūnų laiškais ir paprikos milteliais.

Abiejų receptų aitrumą diktuoja prieskoniai, tad dėkite jų pagal skonį. Jei norite aitriau – nepagailėkite jų.