Tingų rudens savaitgalį jaukiai leidžiant namuose, kyla noras paragauti kažko saldaus. Iš tiesų, paruošti gomurį glostantį desertą reikia labai nedaug: šiek tiek fantazijos ir kelių sveikų, kokybiškų, bet kaina nesikandžiojančių produktų. Savaitgalį galite pradėti arba užbaigti lengvais desertais iš vaisių, uogų, riešutų ir kitų produktų, už kuriuos „Lidl“ parduotuvėse sumokėsite vos kelis eurus, o palepinti galėsite ne tik save, bet ir visą šeimą.
Sveikuoliškas šokoladinis pudingas vyturiams
Sakoma, kad anksti kėlęs – nesigailėsi. Ankstyvą savaitgalio rytą pradedantys nuo sveikuoliško deserto išties nesigaili. Jau kelerius metus populiarumo viršūnėje karaliaujantis ispaninio šalavijo sėklų pudingas yra įvardijamas kaip vienas maistingiausių ir gardžiausių pusryčių pasirinkimų. Pasigaminti jį – lengva ir paprasta. Tam prireiks ispaninio šalavijo sėklų (šią savaitę „Lidl” parduotuvėse už super kainą – 300 g už 2,99 Eur), „Belbake“ nesaldintos kakavos miltelių (200 g už 1,39 Eur, aktyvavus „Lidl Plus” kuponą), mėgstamo augalinio pieno ir medaus. Sėklas ir kakavos miltelius užpilkite pienu, viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms brinkti šaldytuve. Paruoštą desertą pasaldinkite keliais šaukšteliais skysto medaus. Taip lengvai pasigaminsite vertingą patiekalą, kurį savaitgalio pusryčiams galėsite valgyti be jokios sąžinės graužaties.
Gurmanams – kepti vaisiai
Šiuo metu „Lidl“ parduotuvėse esantis gausus vaisių ir uogų pasirinkimas – puiki galimybė išbandyti išskirtinio skonio keptų vaisių desertą, kuris tiks net ir išrankiausiems. Tam reikės keturių pagrindinių ingredientų: sultingų kriaušių (1 kg už 1,11 Eur), saldžiarūgščių slyvų (1 kg už 1,85 Eur), graikinių riešutų (300 g už 2,69 Eur) ir jūsų mėgstamo pelėsinio sūrio. Supjaustytus vaisius pakepę orkaitėje ir apibarstę juos mėlynojo sūrio gabalėliais bei graikiniais riešutais, galėsite atrasti tikrą skonių jūrą. Kriaušių saldumą subalansuos slyvų rūgštelė, o taip pat pajusite malonų sūraus ir pikantiško sūrio poskonį. Šio deserto produktų kombinacija neabejotinai suras mėgėjų tarp netradicinius desertus mėgstančių ar naujus skonius norinčių išbandyti žmonių.
Vaikystės skonių išsiilgusiems – gaivus želė desertas su uogomis
Šį desertą visi puikiai atsimename dar iš vaikystės. Želė – tai tikra atgaiva mūsų skonio receptoriams, nes tai yra lengvas, greitai paruošiamas ir puikiai derantis su daugybe kitų ingredientų patiekalas. Ypač jis tinka su uogomis.
„Lidl“ ekspertai šį savaitgalį siūlo išbandyti vasarą primenantį želė tortą su šilauogėmis. Pažadame, kad jį ne tik lengvai pagaminsite, bet ir greitai suvalgysite. Mėgstamo skonio želė (įvairių rūšių „Belbake” želė pakuotė už 0,55 Eur) ištirpinkite karštame vandenyje, o skysčiui šiek tiek atvėsus, įmeskite kelias saujas nuplautų šilauogių (125 g pakuotė už 1,19 Eur). Tam, kad sustingęs tortas būtų išties įspūdingas, skystį supilkite į įdomesnės formos indą. Pavyzdžiui, tam puikiai tinka keksiukų kepimo forma. Kelias valandas šaldytuve praleidusį ir sustingusį desertą puoškite bet kokiomis uogomis arba vaisiais. Jeigu mėgstate, galite pagardinti plakta grietinėle.
Jogurto ir aviečių kąsneliai šaldytų desertų mėgėjams
Nors oras tampa kiek žvarbesnis, tačiau tikrus smaližiautojus šaldyti desertai vilioja ne tik kai už lango saulė, bet ir lyja. Tad su šeima ar draugais namuose planuodami bendrą veiklą, pavyzdžiui, filmų vakarą, lengvam užkandžiui išbandykite ką nors neįprasto. Šį kartą siūlome sveikus šaldytus kąsnelius vos iš dviejų ingredientų – aviečių (125 g pakuotė už 1,39 Eur) ir jogurto. „Lidl“ parduotuvėse galite rasti pirkėjų mėgstamo ir giriamo privataus prekės ženklo „Pilos“ jogurtų (135 g indelis – tik 0,31 Eur), tad sunkiausias žingsnis bus išsirinkti norimą skonį.
Desertą itin lengva pagaminti: imkite po vieną avietę, pamirkykite jas į jogurtą ir tuomet kelioms valandoms palikite šaldiklyje. Rekomenduojame uogas į šaldiklį sudėti taip, kad jos nesiliestų viena su kita, tam puikiai tiks ledukų šaldymo indeliai. Kai jogurtu dengtos avietės sušąla, sudėkite jas į dubenėlį ir, kol neištirpo, skubėkite mėgautis šiuo saldžiu bei naudingu užkandžiu.
Pranešimą paskelbė: Neringa Gudišauskaitė, UAB „Bosanova”