Nors tuo atveju, jei jūsų virtuvėje nebus gartraukio, tikrai galėsite ruošti įmantriausius patiekalus, verta pabrėžti, kad šis buitinės technikos prietaisas turi puikių privalumų, o mes siūlome apie jį sužinoti visą tiesą.
A – aukštis
Koks aukštis yra tinkamiausias gartraukiui? Nors pasigirsta įvairių nuomonių, ekspertai teigia, kad pats tinkamiausias sprendimas yra maždaug 70 – 80 cm virš viryklės.
C – cilindras
Šie buitinės technikos prietaisai gali būti įvairių formų, tačiau patys populiariausi tie, kurie yra cilindro formos.
D – dydis
Kokie gartraukiai yra patys didžiausi? Pagal šį kriterijų pirmauja kampiniai gartraukiai – pastarųjų įstrižainė dažniausiai siekia daugiau nei metrą.
F – filtrai

Kiekvienas gartraukis turi filtrą, kurio paskirtis – valyti orą, labai svarbu užtikrinti tinkamą šios gartraukio dalies priežiūrą.
G – galia ir garsas
Oro ištraukimo pajėgumas yra svarbiausias rodiklis, į kurį vertėtų atkreipti dėmesį renkantis gartraukį. Maža to, kiekvienas gartraukis skleidžia garsą, o kuo prietaisas galingesnis, tuo didesnis triukšmo lygis yra pasiekiamas.
I – išvaizda
Svarbūs ne tik techniniai gartraukio parametrai, bet ir išvaizdos ypatybės. Gartraukis turėtų būti to paties stiliaus, kaip ir kitos virtuvės detalės.
K – kvapų naikinimas, komfortas ir kaina
Kuomet yra kalbama apie gartraukius, daugelis žmonių akcentuoja, kad pastarieji kuo puikiausiai panaikina garus. Tai – tikrų tikriausia tiesa, tačiau nereikėtų pamiršti ir dar vieno gartraukių teikiamo privalumo: jie kuo puikiausiai panaikina ne tik garus, bet ir nemalonius kvapus. Norite visiško komforto? Rinkitės gartraukius, turinčius nuotolinio valdymo pultelio. Na, o kalbant apie gartraukių kainas, reikia pabrėžti, kad amplitudė ypač didelė – nuo šimto iki kelių tūkstančių eurų.
M – medžiagos
Dar vienas dalykas, kurį turite išmanyti apie šiuos buitinius prietaisus, yra medžiagų, iš kurių jie ir gaminami, įvairovė. Pastariesiems gaminti yra naudojama nerūdijanti skarda, medis, stiklas.
N – naujovės
Norite gartraukio, kuris atitiktų pačias naujausias tendencijas? Rinkitės prietaisą, turintį apšvietimo lemputę – pastaroji sukurs puikų estetinį vaizdą atėjus vakarui.
P – plotis
Prekyboje galite rasti įvairių gartraukių: tiek ypač siaurų, tiek labai plačių. Vis dėlto, ekspertai teigia, kad geriausias pasirinkimas yra platesnis gartraukis: kuo didesnis prietaiso plotas, tuo daugiau nešvaraus bus sugeriama.
R – režimas
Šie prietaisai turi keletą darbo režimų.
S – savaiminis įsijungimas
Verta žinoti, kad šiandien prekyboje yra ir savaime įsijungiančių gartraukių – pastarieji pradeda veikti vos tik virtuvėje pasirodo pirmieji garai. Toks pasirinkimas yra puikus pasirinkimas gaminti mėgstančios užuomaršoms.
T – tipas
Prekyboje esantys gartraukiai – dviejų tipų: galite rinktis pakabinamą ar įmontuojamą į virtuvės baldus. Jūsų virtuvė ypač erdvi? Tokiu atveju idealiai tiks pakabinamas gartraukis.
U – universalus modelis
Iš gartraukių gausos negalite išsirinkti vienintelio? Tokiu atveju dėmesį atkreipkite į universalaus modelio gartraukį – pastarieji tinka kone visais atvejais.
V – valymas
Gartraukiai turi būti valomi tik specializuotomis, profesionalų kurtomis valymo priemonėmis.
Ž – žinojimas, kada įjungti
Svarbu žinoti ir tai, kada šis prietaisas turi būti įjungtas. Pasirodo, tai daryti reikėtų iki maisto gaminimo likus maždaug 15 minučių. Tiek pat laiko reikėtų palikti gartraukį įjungtą ir po to, kai baigiate maisto gamybos procesą.