Vokiečių virtuvė gan įprasta mūsų lietuviškam skrandžiui. Joje gausu sočių mėsos, bulvių patiekalų, o visa tai užliejama gardžiu vokišku alumi, kuris niekuo nenusileidžia visuomet puikiai įvertinamam lietuviškam alui. Tačiau vokiečiai žavi ne tik sočiu maistu, bet ir natūraliais produktais. Nustebtumėte koks jų užkandžių padėklas ir gausa. Vokiečių virtuvės restorano Vilniuje savininkė pasakoja, jog Vokietija garsėja ne tik savo bavariškom dešrelėm, bet ir nuostabiais vokiškais Brezel riestainiais. Anot istorijos, šis skanėstas buvo sugalvotas ir iškeptas Vokietijos vienuolių dar 6 amžiuje, riestainiai taip sparčiai populiarėjo, kad vėliau net tapo Vokietijos kepėjų gildijos logotipu. Šių riestainių vardu pavadintas ir vienas didžiausių Vokietijos festivalių – Brezelfest, kuris rengiamas kiekviena vasarą, nuo 1910 m. Jau…