Kiekvieną rudenį šimtai grybautojų keliauja į Lietuvos miškus. Vieni juos renka sau, kiti – kad galėtų prekiauti turguje. Grybai – tai nuostabus ingredientas, pagardinantis daugybę patiekalų. Grybai dedami į lietinius blynus, cepelinus, taip pat iš jų gaminami labai skanūs padažai įvairiausiems patiekalams. Savo chemine sudėtimi grybai yra labai artimi mėsai bei žuviai. Taip pat gausu ir aminorūgščių: tirozino, arginino ir lecitino, neleidžiančio kauptis cholesteroliui. Vieni populiariausių grybų – pievagrybiai. Svarbią vietą pastarieji užima daugybėje picų receptų, taip pat įvairiuose troškiniuose, padažuose, garnyruose. Taip pat pievagrybiai gerina regėjimą bei mažina auksinio stafilokoko augimą, mažina cukraus kiekį kraujyje. Šie grybai kai kurių maistinių medžiagų gausa netgi lenkia kai kuriuos vaisius bei daržoves,…