Avinžirniai – iš Azijos kilusi ankštinė kultūra, itin populiari vegetarų ir veganų tarpe. Greičiausiai todėl ši kultūrą masiškai auginama valstybėse, kur mėsos konsumpcija itin maža – Pakistane, Indijoje, Turkijoje. Nors dėl savo sąlyginai didelės kainos tarp visavalgių šis produktas vis dar nėra itin populiarus, sužinojus apie avinžirnių naudą organizmui dažna šeimininkė vis dažniau patiekia juos ant savo pietų stalo. Šis produktas populiarus tarp vegetarų ir veganų todėl, jog jame itin gausu baltymų, kurie pagal savo aminorūgščių profilį yra beveik identiški mėsos profiliui. Šis produktas mėsą pranoksta tuo, jog jame praktiškai nėra riebalų, todėl reguliariai mėsos produktus pakeičiant avinžirniais, per keletą savaičių cholesterolio kiekis kraujyje kardinaliai sumažėja. Taip pat avinžirniuose itin…