Įvairūs

Ant lietuviško Naujųjų metų šventės stalo – vis daugiau gurmaniškų skonių

Prekybininkai pastebi, kad pasitikdami Naujuosius metus lietuviai linkę pasilepinti. Laukiant vidurnakčio mėgaujamasi gurmaniškais patiekalais, kurių paprastai nebūna net ant šventinio Kalėdų stalo.

„Dauguma žmonių Naujuosius metus pasitinka su naujomis svajonėmis, lūkesčiais ir planais. Pastebime, kad mūsų klientai šventinį Naujų metų stalą stengiasi praturtinti įvairiais gastronominiais atradimais, nekasdieniais pasirinkimais, naujovėmis. Jei ruošiantis Kūčių vakarienei ir Kalėdoms dominuoja tradiciniai žuvies, mėsos ar paukštienos patiekalai, tai Naujųjų stalui žmonės neretai renkasi „lengvesnius“, bet gurmaniškesnius maisto produktus. Išauga pelėsinių sūrių, įvairių užtepėlių ir paštetų, vytintos mėsos gaminių paklausa. Naujųjų metų išvakarėse perkamos burgundiškos sraigės, ikrai bei jūros gėrybės“, – sako lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Ji pastebi, kad per šventinę vakarienę vis daugiau pirkėjų leidžia sau pasilepinti prabangių restoranų vertais išskirtiniais produktais. „Tikriausiai dalis klientų vadovaujasi nuostata, kad bent vieną kartą per metus galima sau leisti daugiau. Ne veltui sakoma, jog, kaip sutiksi ateinančius metus, tokie jie ir bus – gausesni, turtingesni, geresni“, – priduria E. Dapkienė.

Pastarųjų kelių metų pardavimų duomenys rodo, kad Naujųjų metų išvakarėse net dešimtimis kartų išauga austrių, midijų, krevečių ir kitų jūros gėrybių paklausa. Taip pat rekordiškai šokteli natūraliųjų juodųjų bei lašininių ikrų pardavimai.

Kita pastebima tendencija, anot E. Dapkienės, kad vis daugiau pirkėjų siekia šventinį stalą paruošti kuo greičiau ir paprasčiau: žmonės renkasi „Maximos“ kulinarų jau paruoštus mėsos ir žuvies gaminius bei įvairias salotas, mišraines. „Kepimui paruošti marinuoti mėsos gaminiai užtikrina, kad prieš ateinant svečiams namuose pasklis malonus ir apetitą žadinantis kvapas. Tokius gaminius tereikia pašauti į įkaitintą orkaitę ir ištraukti po nustatyto laiko“, – sako E. Dapkienė ir priduria, kad šiemet „Maximos“ meistrai klientams paruošė nemažai naujienų, pavyzdžiui, kiaulienos šoninės vyniotinį juodųjų česnakų padaže, meduje marinuotą anties krūtinėlę ir kitų patiekalų.

Taip pat lietuviškas Naujų metų šventinis stalas neatsiejamas be tortų ir pyragų bei egzotinių vaisių. Kartu su tradiciniais mandarinais, bananais, apelsinais į krepšelius keliauja kinkanai, kertuočiai, pasiflorai.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

Pranešimą paskelbė: Rusnė Tamošaitytė, UAB „Fabula ir partneriai“
Ant lietuviško Naujųjų metų šventės stalo – vis daugiau gurmaniškų skonių