Pupos

Verdame sriubą namuose

PuposĮkaitęs puodas, pilnas nosį kutenančių malonaus kvapo garų tiesiog laukte laukia, kada į jį bus panardintas samtis ir pasemta pirma lėkštė sriubos. Kažką primena? Galbūt jūsų kasdienybę, o gal vaikystę. Ar dažnai mes išsiverdame sriubos? Kaip vaikystėje, ją dažnas valgydavo kone kasdien, juk tai yra puikus skystymėlis, kuris sušildo ir paruošia skrandį tolesniam maisto daviniui. Sriubą paprastai verdame sultinyje. O kur gauname sultinį? Na vieni prieš virdami sriubą išverda mėsos šmotą, tuomet vanduo, prisisunkęs riebalų ir mėsos kvapo yra tinkamas sriubai virti, tereikia primesti pupų, kopūstų ar bulvių. Kiti gi sriubą verdą iš sultinio kubelių. Na tai ne pats sveikiausias variantas, tačiau viskas yra paruošta ir nereikia daug galvoti, kokių gi čia dar prieskonių pridėjus. Žmonės renkasi kaip kam paprasčiau ar skaniau. Na o kas gi sudarys kietąsias sriubos dalis? Turime omeny daržoves. Pasižvalgykime po virtuvę ir pažiūrėkime, iš ko galime išvirti sriubą.

                  Bene dažniausios sriubos ant lietuvių stalo yra gaminamos iš burokėlių ir kopūstų. Šios daržovės susmulkinamos morkine tarka, griežinėliai apverdami ir turime sriubą! Žinoma, visuomet dar galima įmesti kelias pupas, bulves ar morkas – galbūt tai pagardins patiekalą. Kopūstus, beje galima naudoti tiek raugintus tiek šviežius. Dar gi virtuvėje kartais randame ir raugintų agurkų. Šie, puode sumaišyti su perlinėmis kruopomis ir pupelėmis duos nuostabų skonį jūsų sriubai, kurią nesigėdydami galėsite pateikti net svečiams!

                  O žuvienė, ar irgi yra sriuba? Žinoma, kad taip! Tik dar paprasčiau pagaminama. Žuvies nereikia taip ilgai virti kaip mėsos. Išverdame žuvį, ją ištraukiame, kartais pačios žuvies įdedame į sriubą, kartais ne – priklauso nuo to, ar sočios sriubos norite. Į žuvienę galima įdėti kvietinių kruopų, perlinių. Taip pat puikiai tiks ir pupos. Eksperimentuoti galima, tačiau nepersistenkite ir nepridėkite visko per daug – tuomet nuo skonių įvairovės nė nesuprasite ką valgote. Prieskonius berkite atsargiai ir nuolat patikrinkite ar jų pakanka ir ar ne per daug. Žinoma, prieskonius ir pasirinkti reikės tinkamus, šiuo atveju paprasčiausia rinktis druską ir pipirus, o jei norite egzotiškesnių skonių – pasidairykite receptų internete ir tikrai rasite kuo pagardinti savo nuostabią sriubą ar žuvienę.

Panašūs straipsniai:
 
SALE OUT. LG K10 (2017) M250N (Black) Single SIM 5.3“ IPS LCD 720×1280/1.5GHz/16GB/2GB RAM/Android 7.0/microSD/microUSB,WiFi,4G,BT LG K10 (2017) M250N Black, 5.3 “, IPS LCD, 720 x 1280 pixels, Mediatek, MT6750, Internal RAM 2 GB, 16 GB, microSD, Single SI
 
Išorinis diskas Seagate Backup Plus, 2.5“, 2TB, USB 3.0, Mėlynas
 
Lenovo ThinkPad X270 i5-7200U/8GB/512GB SSD/Intel HD Win10Pro Black Nešiojamas kompiuteris
 
Išorinis diskas LaCie Porsche P’9233 3.5“ 8TB USB3, Dizainas skirtas Apple Mac
Facebook Twitter

About Julius