Obuoliu pyragas

Gardus obuolių pyragas

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad obuoliu pyragas yra vienas paprasčiausiai ir lengviausiai paruošiamų desertų. Ir iš tiesų, būtent taip ir yra, jei esame iki skrupulų ištobulinę turimą šio pyrago gamybos receptą. Tačiau lygiai taip dažnai užsukę į svečius pas savo draugus ar giminaičius ir paragavę jų pagaminto obuolių pyrago, nustembame, kad jis dar gardesnis nei gaminamas mūsų rankomis. Taip yra todėl, kad kaskart pasitelkiamos skirtingos obuolių rūšys, pasirenkami kiti prieskoniai ir svarbiausia – pyragai būna skirtingo traškumo.

Kita vertus, bene kiekvienas obuolių pyrago receptas gali būti įgyvendintas taip, kad vos tik paragavus ką tik iš orkaitės ištraukto pyrago, norėtųsi apsilaižyti pirštus. Viskas slypi meilėje gamybai ir siekyje sukurti ką nors ypatingo, kuo galėtų džiaugtis visa jūsų šeima.

Taigi, pateiksime jums keletą greito recepto subtilybių, kurio dėka šviežiai nuskintus sultingus obuolius galėsite paversti skaniu desertu. Kai kurie žmonės mano, kad visa paslaptis slypi tik obuoliuose ir tinkamame jų paruošime, tačiau tai ne visuomet yra tiesa. Dažniausiai obuolių pyragas, kurį įvardiname kaip patį skaniausią, pasižymi tobulu traškumu. Tai reiškia, kad labai didelį dėmesį reikėtų skirti tešlos paruošimui ir tinkamam pyrago kepimui orkaitėje.

Obuolių pyrago ingredientų paruošimas tetrunka nedaugiau nei pusvalandį, o jo kepimui galite skirti apytiksliai vieną valandą. Nors obuolių kiekis priklauso nuo to, kokio dydžio pyragą norite pagaminti, tačiau įprastai naudojama ne daugiau kaip 1,5 kg obuolių. Pastarųjų rūšis gali skirtis atsižvelgiant į jūsų skonį, tačiau, jei įprastai obuolių pyrago neruošiate, galite pasirinkti „Jonathans“ obuolių rūšį.

Likę obuolių pyrago ingredientai yra tie, kuriuos galime rasti kiekvieno iš mūsų virtuvėje – cukrus, miltai, vanilė, druska, cinamonas ir sviestas. Kaip jau minėjome, tešlos ir ingredientų paruošimas ilgai neužtruks. Daugiausiai laiko teks skirti obuolių odelių nulupimui ir jų supjaustymui. Kaip matote, obuolių pyragas nereikalauja didelių pastangų ir daug laiko.

Galbūt pirmąjį kartą pyragas nepavyks būtent toks, kokio tikitės, tačiau kaskart savo gamybos techniką galėsite tobulinti ir suprasite, kuriuos gamybos procesus reikėtų šiek tiek pakeisti. Galiausiai galėsite džiaugtis gardžiu ir visus stebinančiu obuolių pyragu.

Panašūs straipsniai:
 
Asus VivoBook X541UA Black Chocolate, 15.6 “, HD, 1366 x 768 pixels, Gloss, Intel Core i3, i3-6006U, 4 GB, DDR4, HDD 1000 GB, 5400 RPM, Intel HD, Super-Multi DL 8x DVD+/-RW, Windows 10 Home, 802.11 b/g/n, Bluetooth version 4.0, Keyboard language English,
 
LG F2J5WN3W skalbimo mašina
 
ASUS UX360CA Zenbook Flip 13.3“ Core M 8GB 256GB SSD Windows
 
Nokia 130 (2017) 1.8 “, TFT, 120 x 160 pixels, 4 MB, 0.008 GB, microSD, Dual SIM, Mini-SIM, Bluetooth, 3.0, USB version microUSB 2.0, Built-in camera, Main camera VGA MP, 1020 mAh, 4.84 cm, 11.15 cm, 1.42 cm, Warranty 24 month(s)
Facebook Twitter

About Key